Nalatigheidsinteresten

CMA is lid van het ABR-BVI, de Belgische Vereniging van Incasso-ondernemingen (of ABR: L’Association Belge des Sociétés de Recouvrement).

Zij groepeert de belangrijkste Belgische incassobureaus, controleert hun werking en legt hen een strenge deontologische gedragscode op. De Incassosector wordt daarnaast ook door de overheid gecontroleerd. Dit zorgt voor een nog striktere toepassing van de deontologische regels.

CMA is niet alleen lid van de beroepsvereniging. Onze zaakvoerder, Alain Dewit, zit in de Raad van Bestuur en is er Voorzitter van de Raad van Toezicht. Dit doet hij vanuit de overtuiging dat een kwaliteitsvolle minnelijke invordering voordelig is voor alle partijen. Want een degelijke incassoprocedure haalt niet alleen de druk van de ketel bij justitie. Het tempert ook de kosten, voor de schuldeiser en de schuldenaar. Vaak opent een invorderaar ook de deur naar de (schuld)hulpverlening, als neutrale bemiddelaar. Voor mensen met financiële problemen is minnelijke invordering dus vaak een eerste stap in de goede richting.

‘Amicable First’, het motto van het ABR-BVI, zegt het eigenlijk allemaal. En het is bij uitstek van toepassing op CMA. Want CMA staat voor een vriendelijke en correcte invordering. Menselijk en professioneel.

Vragen? Advies nodig? We helpen je graag.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.